PROJEKTHUND AGGRESSIV

I min utbildning till Hundpsykolog kommer jag att arbeta med olika projekthundar i samarbete med min handledare på Hundens Hus. I nuläget letar jag efter en hund med aggressiva beteenden.

 

Exempel på vanliga aggressiva beteenden:

  • Utfall mot andra hundar eller människor

  • Resursförsvar, dvs att man vaktar ben, soffan, matskålen osv.

  • Svårigheter vid kloklippning, borstning och övrig hantering.

Hundar kommunicerar väldigt mycket med sitt kroppsspråk. När de känner sig hotade visar de ofta många små signaler innan de tar till aggression. Att hunden morrar eller skäller är i sig inte något fel. Det är helt enkelt hundens sätt att kommunicera "Jag är inte trygg med att du är så här nära. Backa, annars kanske jag blir tvungen att bita dig!"

Många hundar grundar sin aggression i rädsla, därför är det viktigt att man möter problemet på rätt sätt. Vi fokuserar inte på att ta bort hundens sätt att visa obehag (morr, skall, utfall osv). Vi jobbar istället på hundens trygghet och ger hunden positiva erfarenheter av det den tycker är jobbigt. Slutmålet är att den farliga människan, den läskiga klotången eller den skrämmande bilen istället ses som något positivt som medför roliga belöningar.

Ändrar vi hundens känsla inför sin trigger kommer hunden inte att behöva använda sig utav de aggressiva beteendena. Du får dessutom en tryggare och gladare hund på köpet!

Skicka en intresseanmälan nedan om du är intresserad. Jag kommer då att höra av mig om just din hund blir utvald till projekthund. Endast en hund krävs för detta arbete, det är alltså först till kvarn som gäller.

 

Vi kommer tillsammans att göra en utförlig utredning av din hunds problembeteende och jag kommer därefter, i samråd med min handledare, att göra upp en genomförbar träningsplan. Den kommer vi tillsammans att jobba efter den resterande tiden.

Som studerande hundpsykolog hjälper jag dig att komma till roten av problemet, lägger upp en träningsplan och guidar dig genom hela processen. Det kommer även att krävas mycket tid och engagemang från din sida, då det främst är du som kommer att utföra själva träningen.

 

Om du känner igen din hund i detta kan du skicka in en intresseanmälan så kommer jag att återkomma så fort jag kan. Då jag endast söker en hund här att jobba med kan det hända att jag blir tvungen att tacka nej om det är flera som visar intresse.

 

Tid: 6 h + utredning

Kostnad: 1600:-

Aggressiv hund.jpeg

INTRESSEANMÄLAN

Skickat